lördag 21 september 2013

Laglöst land..



Idag gjorde syjuntan pilgrimsfärd till tyg- och garnpysslares Mekka, nämligen Kinna utanför Borås. I detta tygrike bokstavligen andas man bomull och garn och den kreativitet som väcks här skulle säkert alstra tillräckligt med ström för att försörja en mindre stad. Ett av våra stopp var Skroten, en gigantisk tygaffär där vi ägnade oss åt att ohämmat välja och vraka bland alla tyger. Att vi sedan inte visste vad vi skulle sy var inget vi fäste oss vid.
Efter denna nästan andliga upplevelse ställde vi oss med våra tygrullar i kassan och väntade högtidligt på vår tur att få träda fram till bänken där tyget tillklipptes och betalades. Trodde vi. Världen, som vi kände den, fanns icke mer. Här rådde djungelns lag och både jag och Marika fick vänta en evighet eftersom vi fann det under vår värdighet att "knö oss". Sådana betänkligheter var det inte alla som hyste. Efter all shopping och köstående behövde vi styrka oss till både kropp och själ och begav oss därför raka vägen till Skrädderiet i Kinna centrum!


På denna förstklassiga inrättning som tidigare varit ett skrädderi intog vi en superb lunch som efterföljdes av te och bakverk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar